Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че Алексис Санчес трябва да подобри колективната си игра със съотборниците си.

Въпреки това той похвали чилийският национал за приноса му при победата с 2:1 над Кристъл Палас. Той центрира за изравнителния гол на Лоран Косиелни и остана пълни 90 минути на терена.

Победният гол бе дело на Аарън Рамзи в 91-та минута, след като малко преди това съперникът бе останал с човек по-малко заради втори жълт картон на Джейсън Пънчън.

"Планът не беше да победим с толкова късен гол. Планът беше просто да спечелим мач. Но заради физическата игра и организацията на Кристъл Палас беше много труден мач за нас", заяви Венгер на пресконференцията след мача.

"Защо? Защото получихме гол от първия им корнер. Липсваше ни малко повече скорост в последната третина, за да превърнем това, което изграждахме, в опасни положения".

"Но беше достатъчно, за да спечелим мача и да вземем трите точки. Може да се види, че в първите мачове от сезона никой не спечели у дома. Ние бяхме единственият тим. Това показва колко е трудно за всеки в първия ден от сезона. Взехме трите точки,които искахме, сега да се фокусираме върху Бешикташ".

"Трябва да свикнем с бавенето на играта от съперниците, както беше днес, защото те започнаха много рано в мача. Трябва да поздравя Сперони, защото той бави точно толкова, че да загуби време, без да получи жълт картон. Така че това е изкуство".

"Разбира се, че на нас ни трябва подходящото отношение в такива мачове. Днес то бе правилно. По отношение на лекотата на игра можем да сме по-добре, но това ще дойде. Нека всички да станат физически готови. Можеше да се види, че Кристъл Палас играе със същата организация като миналата година, когато те промениха ситуацията от изпадащ отбор до 11-то място в класирането. Те бяха много силни физически и имаха и височина с гола на Хангеланд".

"Благодарен съм за търпението на феновете, защото понякога трябва да се сблъскаме с разочарования. Днес при 0:1 те останаха зад отбора. При 1:1 започнахме да имаме умора в краката, но те ни дадоха енергия".

"Замених Джак Уилшър, защото той беше болен в последните няколко дни и усетих, че започва да губи малко от борбеността си. Имах и възможности на пейката. Критиките към него не са справедливи. Нека му дадем няколко мача, той ще изгради постепенно. За мен най-важното е той да няма проблеми с глезена. Изглежда, сякаш в това отношение е на прав път. Що се отнася до останалото, всяка седмица изглежда по-остър".

"Свежестта на Аарън Рамзи показва, че головете му не са случайност. Той отива там, където трябва в наказателното поле. Той вкара миналата неделя, вкара отново днес и е в много важен етап от играта си".

"Калъм Чембърс честно казано го купихме като десен защитник, но по мое мнение може да играе като централен защитник. Опитах в предсезонната подготовка и от мач на мач той става все по-силен. Днес той имаше впечатляващо представяне".

"Много съм доволен от отношението на Алексис Санчес, защото той продължи да се бори 90 минути, дори и когато не е напълно готов физически. Тактически той трябва да подобри разбирането си със съотборниците си. Но до самия край той изглеждаше много енергичен и опасен. Доволен съм от цялостното му представяне".

"Лоран Косиелни може да отговори на разочарования като това при първия гол. Имахме колебания дали той да играе днес, защото не беше тренирал от два или три дни. Но той има изключителни физически качества и скорост. Той е още един, който е на правилното място в наказателното поле. Той не е от най-високите, но ако погледнете, той винаги печели първата или втората топка като защитник и това е страхотно качество".