Кралици, принцове, музиканти, актьори, политици, звезди от други спортове: започва надпреварата в английската Висша лига, а с нея и лудостта на феновете, анонимни и знаменити. Няма друго толкова популярно първенство, като Премиършип с ВИП фенове по целия свят. "Гадзета дело Спорт" изготви списък на знаменитостите, стискащи палци за тимовете от английския елит.

АРСЕНАЛ

Това е любимият отбор на британската монархия. Кралица Елизъбет II признала на Арсен Венгер по време на една официална среща, че е почитателка на Топчиите. Принц Хари също стиска палци за Арсенал.

Музикантите определено имат слабост към Артилеристите. Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс от "Пинк Флойд", Мик Джагър, Джей Зи и много други са сред феновете на Арсенал. Привърженици на червено-белите са също пилотът от Ф1 Люис Хамилтън и писателят Ник Хорнби, чиято първа публикувана книга – "Футболна треска" е автобиографична история, описваща фанатичната му привързаност към Топчиите.

АСТЪН ВИЛА

Запалянковците на тима от Бирмингам определено са от сой: принц Уилям, премиерът на Великобритания Дейвид Камерън, както и актьорът Том Ханкс са все от  Вила.

БЪРНЛИ

Най-знаменитият поклонник на клуба е принц Чарлз.

ЧЕЛСИ

Олимпийската легенда в гребането Стив Редгрейв (пет златни медала между 1984 и 2000) и актрисата Шарлиз Терън са фенове на сините.

КРИСТЪЛ ПАЛАС

Лондонският клуб е в сърцето на актьора Лиъм Нийсън, както и на бившия бас китарист на "Ролинг Стоунс" Бил Уайман.

ЕВЕРТЪН

Сред феновете на клуба личат имената на сър Пол Маккартни, Силвестър Сталоун и Лиз Макларнън от "Атомик Китън".

ХЪЛ СИТИ

Египетският Омар Шариф е почитател на клуба заради приятелството си със собственика му Асем Алам.

ЛЕСТЪР

Сред знаменитите запалянковци на Лисиците са певецът Енгелберт Хъмпърдинк и Гари Линекер, който е отраснал в школата на клуба и има 7 години в представителния тим.

ЛИВЪРПУЛ

Червените са отборът на сърцето на Анджелина Джоли, Даниел Крейг, Брад Пит. Други ВИП фенове на тима от "Анфийлд" са Леброн Джеймс, певецът от "Тейк дет" Гари Барлоу и Колийн, съпругата на Уейн Руни.

МАНЧЕСТЪР СИТИ

Ноел и Лиъм Галахър от "Оейзис" дочакаха да видят небесносините на върха, наред с доста други британски музиканти.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Най-знаменитият фен на Червените дяволи сред спортистите е Юсейн Болт. Сред техните почитатели са Снуп Доги Дог, Мик Хъкнъл ("Симпли Ред"), Саймън льо Бон ("Дюран Дюран").

НЮКАСЪЛ

Запалянко на Свраките е бившият британски премиер Тони Блеър.

КПР

Лондонският клуб, макар и в сянката на по-знаменитите си и популярни съседи, се радва на обичта на Алън Уайлдър ("Депеш Мод"), Йън Гилън ("Дийп Пърпъл"), Глен Матлок ("Секс Пистълс"), Робърт Смит ("Дъ Кюър"). Фен №1 сред знаменитостите обаче е Фил Колинз.

САУТХЕМПТЪН

Почитател на Светците е Уил Чемпиън от групата "Колдплей".

СТОУК СИТИ

Легендата на бокса Шугър Рей Леонард стиска палци за Грънчарите.

СЪНДЪРЛАНД

Най-знаменитият фен на северняците беше актьорът Питър О'Тул. Днес №1 е Майкъл Макбрейн от "Айрън Мейдън".

СУОНЗИ

Малко, но красиви: Кетрин Зита-Джоунс.

ТОТНЪМ

Шпорите се гордеят с подкрепата на писателя Салман Рушди и на плувеца Йън Торп.

УЕСТ БРОМИЧ

Музикантът Ерик Клептън и китаристът на "Ролинг Стоунс" Рони Ууд, както и Джон Макенроу и Горан Иванишевич са сред популярните личности, стискащи палци за Торбаланите.

УЕСТ ХЕМ

Президентът на САЩ Барак Обама подкрепя Чуковете. Други знаменити фенове на лондончани са Стив Харис и Пол Ди'Ано от "Айрън Мейдън".

Стефано Болдрини, "Гадзета дело Спорт"