Нападателят на Арсенал Оливие Жиру приветства възможността клубът да привлече Луис Суарес.

Жиру бе основен нападател на "Артилеристите" през миналия сезон и въпреки че вкара 17 гола във всички турнири, не можа да замени напълно напусналия Робин ван Перси.

Затова феновете не останаха особено доволни от представянето му, а очевидно и от ръководството сметнаха за необходимо да подсилят атаката на клуба. Вече бе привлече младият французин Яя Саного, а търсенето на топнападател продължава.

Първоначалната цел номер едно Гонсало Игуаин остана на заден план в последните седмици, но все по-масирани стават спекулациите, че Арсенал може да привлече звездата на Ливърпул Луис Суарес. Жиру обаче не смята, че това ще е лошо за него.

"Луис е играч, с когото мога да формирам добро разбирателство на терена", коментира французинът пред вестник Екип.

"Затова аз съм за неговото идване в Арсенал и не се страхувам от конкуренцията за места, която би създала привличането му".

Същевременно Жиру обясни и настроението в клуба преди новия сезон, който се счита, че е повратен за Арсенал. Макар да има оптимизъм в редиците, "артилеристите" опитват да не се главозамайват.

"Целта през новия сезон е да се класираме в Шампионската Лига. Но имайки предвид факта, че основните ни конкуренти смениха треньорите си, не виждам защо да не се борим и за титлата".

Накрая Жиру обясни и личните си цели, които са да подобри сухата статистика от миналия сезон.

"Целта ми е да се представя по-добре, като вкарам повече от 17 гола и запиша повече от 10 асистенции".