Лос Анджелис Лейкърс логично и очаквано уволни треньора Дарвин Хам няколко дни след отпадането на тима от Денвър в първия кръг на плейофите на НБА. 

Наставникът имаше договор за още два сезона, като се задържа именно толкова начело на Езерняците, но се заговори, че още през февруари е загубил играчите. 

Хам записа баланс от 90-74 през редовния сезон и 9-12 в плейофите, до които на два пъти стигна през плей-ин турнира. И ако през миналия сезон калифорнийци все пак стигнаха до финала на конференцията, през този отпаднаха рано-рано. 

През декември той изведе състава да триумф в първия Вътрешен турнир през кампанията, но това със сигурност ще бъде твърде малка утеха за многобройните фенове на организацията. 

„Ние оценяваме високо усилията на Дарвин Хам и отчитаме неговите постижения през последните два сезона. Благодарим му за всичко и макар и решението да не бе лесно, след направения анализ преценихме, че това е най-доброто за отбора” заяви генералният мениджър Роб Пелинка. 

ЛеБрон Джеймс, който има опция за още година от договора си, се очаква да я активира, въпреки че след поражението от Нъгетс в последния мач обяви, че не е наясно с бъдещето си. При всяка от четирите загуби от Денвър, Лейкърс имаха двуцифрен аванс, който обаче неизменно губеха. 

Антъни Дейвис също бе на ниво, но се очаква да има промени в състава, вероятно най-вече свързани с раздяла с ДиАнджело Ръсел, който отново не бе убедителен.