Манчестър Сити отстрани трудно Челси с 1-0 в първи полуфинал в турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Единственият гол падна 84-ата минута и бе дело на Бернардо Силва, който изкупи вината си за пропуснатата дузпа срещу Реал Мадрид в Шампионска лига. Така пред гражаните все още стои възможността за дубъл от трофеи на домашна сцена. 

Големият отсъстващ в състава на "гражданите" бе Ерлинг Холанд, а на вратата Щефан Ортега получи шанс за сметка на титуляра Едерсон. 

През първата част положенията се брояха на пръстите на едната ръка. В 14-тата минута Де Бройне изведе Фил Фодън сам срещу Петрович, преодоля го, но ъгълът за удар бе твърде малък и Кукурея успя да изчисти топката. В 37-ата минута Коул Палмър демонстрира отлична техника в наказателното поле на Сити, но ударът му по земя бе спасен от Ортега. 

След почивката лондончани имаха добър шанс когато Галъхър изведе Нико Джаксън срещу Ортега, но отново вратарят на "гражданите" реагира добре, Играчите на Гуардиола отвърнаха на предизвикателството в 53-ата минута, когато Грилийш намери Фодън в наказателното поле, последният стреля в долния десен ъгъл, но Джордже Петрович продължи серията от прекрасни вратарски изяви. 

Настойчивостта на Манчестър Сити даде резултат в 84-ата минута, когато Де Бройне нахлу отляво, пусна прострелно подаване успоредно на голлинията, Петрович отклони топката, която попадна на крака на Бернардо Силва, който с насочен удар хвърли в екстаз феновете на "гражданите". До края на двубоя играчите на Гуардиола успяха да убият темпото и тушираха всички възможности пред Челси за изравнително попадение. 

В спора за трофея Манчестър Сити ще срещне победителя от двубоя между Ковънтри и Манчестър Юнайтед, който ще се изиграе утре от 17:30 българско време.