Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:

Източна конференция, първи кръг:
Флорида – Тампа Бей               6:1
Флорида печели серията с 4-1 победи

Западна конференция, първи кръг:
Лас Вегас – Далас                 2:4
Резултатът в серията е равен 2-2 победи

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като спечели серията с 4-1 победи над Тампа Бей. В петата среща тимът на Флорида срази у дома регионалния си съперник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерите чакат победителя от серията между Бостън Брюинс и Торонто.

По два гола за победителите вкараха Картън Ферхаеге и Александър Барков, а също така добавиха и по една асистенция. Вратарят Сергей Бобровски, който ден по-рано беше обявен за един от тримата финалисти за индивидуалната награда за най-добър вратар на сезона "Везина Трофи", спаси днес 31 изстрела към мрежата. Единствен му вкара Никлас Хедман в 34-ата минута, когато резултатът беше намален на 1:2. Антъни Чирели стреля, шайбата беше отбита и попадна у Хедман, който я върна в мрежата.

Евън Родригес в 55-ата минута, както и Нико Микола секунди преди края на редовното време добавиха по още едно попадение за успеха. Всъщност резултатът се задържа 2:1 до 8 минути преди края на срещата, когато във вратата на Андрей Василевски влетяха четири шайби.

Вратарят на Далас Джейк Йотингер спаси 32 удара, а Тай Деландреа се разписа за 3:2 в края на втория период. Далас изравни серията срещу Лас Вегас, след като спечели с крайното 4:2 като гост.

Руупи Хинц, Уайът Джонстън и Евгений Дадонов също бяха точни за отбора от щата Тексас. Домакините поведоха в резултата още преди да изминат 4 минути чрез Майкъл Амадио, който вкара при добавка на свой изстрел, а малко по-късно Дадонов изравни, след като шайбата отскочи, удари се в маската на вратаря Логан Томпсън и му попречи да спаси.

А след това в началото на втората третина с гол на Джак Айкел домакините пак поведоха. Джонатан Марчесо стреля, шайбата се върна от гредата право в Айкел, който направи 2:1. В средата на периода Джонсън изравни при числено превъзходство, а Деландреа обърна хода на срещата, след като подложи стига си при прострелно центриране на Крейг Смит.