Българският нападател Кун Теменужков вкара един гол и подаде за още един при убедителния успех на Линкълн Ред Импс с 5:1 над Монс Калпе в първенството на Гибралтар.

Срещата от 23-ия кръг на първенството на британското владение на Пиренеите беляза и 15-и пореден мач за Линкълн без загуба. Така те вече имат 61 точки и си върнаха 1-ото място, измествайки Сейнт Джоузеф, който има 59. Трети е тимът на Магпайс с 43, а Монс Калпе е 4-и с 30. До края на първенството има още два кръга, а претендентите за титлата се срещат в последния.

Кун Теменужков пропусна предишните два мача заради заболяване, а също така и днес започна от пейката. Той се появи на почивката, когато беше вече 3:0 за неговия тим. Но сам направи 4:0 две минути след началото на второто полувреме, а в 78-ата свали топката с глава на 10-ия метър на Вияканас, който увеличи на 5:0.

През първото полувреме точни бяха Хуампе, ветеранът Лий Кашиаро и Тиджей де Бар, а в края на срещата тимът на Монс Калпе върна едно попадение.

23-годишният Йоско Теменужков Михайлов, който е роден в Хасково, пристигна в първенството на Гибралтар през зимата от испанския третодивизионен Самора. До момента за Линкълн той е записал 11 мача, в които е вкарал 6 гола и е изработил още 3.

Снимка: Фейсбук  страница на Lincoln Red Imps FC