Ювентус потвърди официално назначаването на Паоло Монтеро за временен старши треньор след уволнението на Масимилиано Алегри. Алегри бе освободен два дни след като спечели Купата на Италия в сряда. Това бе втори престой на Алегри в Ювентус, а като основна причина от клуба обявиха държанието му в края и след мача. Той избухна на тъчлинията срещу Аталанта, а след това отправи серия от предполагаеми заплахи към редактора на вестник "Тутоспорт" в тунела на "Стадио Олимпико".

Договорът му трябваше да изтече през лятото на 2025 г., въпреки че мнозина смятаха, че бианконерите така или иначе са решили да прекратят партньорството една година по-рано. По-късно в петък стана ясно, че Монтеро ще бъде човекът, който ще води Ювентус в последните два мача от сезона в Серия А - срещу високоразположения Болоня в понеделник и у дома след това срещу Монца в последния кръг от 2023-24 г.

Монтеро е и старши треньор на отбора на Ювентус до 19 години. Той има и 278 участия за Старата госпожа, от които 186 в Серия А, като е играл като защитник в Торино между 1996 и 2005 г. Наложи се да изчака официалното обявяване, тъй като трябваше да изтърпи наказание от един мач лишаване от състезателни права по време на мача на U19 от първенството срещу Фрозиноне в събота.

Разбира се, той все още има право да води отбора за мача срещу Болоня в понеделник, който може да определи класирането на първите четири отбора в Серия А.

"Паоло Монтеро ще поеме ръководството на първия мъжки отбор за последните два мача от сезона в Серия А, които са гостуване на Болоня и след това домакинство на Монца", се казва в изявление на Юве. "В момента е треньор на отбора ни до 19 години, който завърши сезона си в събота, 18 май, Монтеро ще премине в Първия отбор за остатъка от настоящата кампания. Той ще проведе първото си занимание с отбора в неделя, преди да се изправи срещу Болоня в понеделник вечер на стадион "Ренато Дал'Ара".

"Паоло е легенда на Ювентус, първо на терена, и човек, който отдавна е носител на ДНК-то на клуба на пейката. "Успех, Паоло!" написаха още от Юве.