Славия удари с 1:0 Ботев Пловдив на стадиона в кв. "Овча купел" и се доближи само на точка от Берое и третото място.

В момента "белите" са с 43 точки, докато старозагорци имат 44. Ботев Пловдив продължава да е на седмо място с едва 30 пункта.

Единственото попадение в мача заби Борислав Балджийски в 75-ата минута и донесе трите точки на отбора си.

Първото полувреме предложи много бавен и скучен футбол, като реалните удари в очертанията на вратите просто липсваха.

В 21-ата минута Ивайло Димитров от границата на наказателното поле не успя да намери рамката, а 10 по-късно Балджийски по диагонала стреля край вратата.

В последните минути на първата част Божидар Васев от гостите, който игра на непривична позиция в атаката, опита да вкара със задна ножица, но единствено постигна атракция за малкото публика.

В началото на втората част отново Васев опита далечен изстрел, като топката рикошира в крак на играч на Славия, подлъга Петков, но все пак излезе в корнер.

В 56-ата минута белите стигнаха до първата си реална голова опасност, но Димитър Пиргов с глава след центриране на Балджийски не успя да преодолее Голас. Всъщност нисичкият защитник на Славия стреля много добре, но бразилският страж на гостите майсторски улови топката долу до гредата.

Но в 75-ата минута грешка в защитата на Ботев беше наказана от Славия. Младокът Калоян Кръстев притесни максимално Даниел Златков, който нескопосано изчисти топката в тялото на Голас.

Получи се рикошет, след което нахлуващият на скорост Балджийски овладя топката, напредна и през краката на Голас отбеляза за 1:0, което е негово четвърто поредно попадение.

В 87-ата минута белите можеха да стигнат и до второ попадение, но ударът на младия Георги Йомов се отби в горната греад и излезе в аут. Заслугата за ситуацията беше на Димитров, който свали топката към Йомов.

Славия - Ботев Пловдив 1:0

Голмайстор: 

Борислав Балджийски (75)

Славия: Георги Петков, Диего Фераресо (84- Цветомир Панов), Стефан Велков, Димитър Пиргов, Абуд Омар, Емил Стоев (90- Владимир Семерджиев), Емил Мартинов, Янис Карабельов (47- Калоян Кръстев), Борислав Балджийски, Георги Йомов, Ивайло Димитров

Ботев: Виктор Голас, Йордан Христов, Даниел Златков (82- Наско Милев), Радослав Терзиев, Игор Ощипко, Орлин Старокин (67- Милен Гамаков), Серкан Юсеин, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, Божидар Васев, Тодор Неделев