Треньорското ръководство на Берое планира седем контролни срещи по време на зимната пауза в първенството. Футболистите ще се съберат за първо занимание за 2015 година на 12 януари от 15:00 часа.

Първата част от подготовката ще премине Стара Загора, като в първите дни ще бъде проведен мини-лагер на Старозагорските минерални бани. Известни са и съперниците за повечето от контролните срещи. Първата проверка за годината е на 19 януари срещу втородивизионния Верея.

На 24 януари съперник ще бъде съставът на Ботев, а по всяка вероятност двубоят ще се играе на базата на жълто-черните" в Коматево. Първата част от подготовката ще завърши със спаринг срещу третодивизионния Свиленград на стадион "Колодрума" в крайграничния град на 26 януари.

Втората част от подготовката ще бъде проведена в Алания. Беройци ще тренират в турския курорт от 27 януари до 4 февруари, като ще изиграят три контролни срещи. Съперниците за тях ще бъдат обявени допълнително.

След завръщането си в България отборът отново ще се подготвя в Стара Загора, а последната проверка преди подновяването на официалните двубои ще бъде гостуване на лидера в Югозападната "В" група ОФК Поморие на 7 февруари.

Берое ще стартира годината с двата отложени двубоя срещу Лудогорец (Разград) от турнира за Купата на България. Точните дати и часове на тези две срещи не са обявени. Очаква се първият мач в Стара Загора да бъде на 15 или 18 февруари, а реваншът в Разград - на 22 февруари.