ЦСКА победи с 2:0 Локомотив Пловдив на стадион "Българска армия" и отново е еднолично на първото място в класирането.

"Червените" са с три точки аванс пред Лудогорец и с цели 13 пред вечните съперници от Левски. Локомотив Пловдив от своя страна остава на деветото място.

Попаденията в мача забиха Марко Оршулич след удар с корем в началото на второто полувреме и Орелиен Йоахим в края на мача.

ЦСКА контролираше срещата, но направи половин дузина пропуски и това можеше да изиграе лоша шега на армейците.

Локо от своя страна загуби, но заслужава само добри думи за представянето си, особено Александър Витанов, който направи отличен мач на вратата.

Трябва да се отбележи, че при резултат 0:0 Дани Кики натресе гредата на ЦСКА. В крайна сметка "червените" заслужено си взеха победата и трите точки.


ЦСКА започна мощно мача и още в началото създаде няколко страхотни положения за гол. В третата минута Серджиу Буш намери Тони Силва в наказателното поле на Локо, последва остър шут в долния десен ъгъл, но Александър Витанов показа класа и спаси.

Малко по-късно ЦСКА изпусна нов страхотен шанс за гол. Тогава Маркиньос се извиси и стреля с глава, но отново Витанов отрази.

В тези минути червените изцяло доминираха и контролираха мача, но правеха уникални пропуски. В 10-ата минута Маркиньос се опита да вкара от пряк свободен удар, но за пореден път Витанов спаси.

Седем минути по-късно Тони Силва и Буш се откъснаха на чиста позиция, но Силва се замота и изпусна страхотно положение за гол.

Това бяха силните минути на ЦСКА, но армейците така и не успяха да вкарат. Постепенно гостите живнаха, изнесоха играта в по-предна позиция и дори можеха да поведат.

В 22-ата минута Дани Кики стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката среща напречната греда зад Дивиш.

Това положение още повече скова червените и в следващите минути пловдивчани владееха инициативата и контролираха играта. В 35-ата минута Тони Силва стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Две минути по-късно се наложи Стойчо Младенов да направи принудителна смяна, след като Тончи Кукоч се контузи и на негово място влезе Неманя Милисавлевич.

В последната минута на първото полувреме Серджиу Буш направи уникален пропуск, след като от точката на дузпата на успя на преодолее Александър Витанов, който за пореден път демонстрира отлична класа.

Второто полувреме започна с атаки за ЦСКА, но червените така и не стигаха до чисти голови положения. В 49-ата минута Маркиньос проби по крилото, последва центриране към Суарес, но той от вратарското поле стреля в аут.

Девет минути по-късно ЦСКА все пак вкара. Тогава след ъглов удар Марко Оршулич бе оставен непокрит в наказателното поле и с корем бутна топката в мрежата на гостите за 1:0.

Стойчо Младенов реагира мигновенно и веднага затвори играта, като на мястото на Буш пусна Еденилсон Бергонси, който е дефанзивен халф. Това действие наруши темпото и действията се пренесоха основно в средата на терена.

В 65-ата минута Марко Оршулич можеше да забие и втори гол, но този път стреля над вратата. Последваха спокойни минути на "Армията", като едва в 73-ата минута Суарес стреля от дъгата на наказателното поле, но Витанов спаси.

Четири минути по-късно Дани Кики се опита да изненада отдалеч Дивиш, но не успя.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Жоан Рибейро центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Локо, където резервата Орелиен Йоахим се извиси и с глава вкара красив гол за 2:0.

Това реши срещата и така ЦСКА заслужено взе победата и трите точки.

ЦСКА - Локомотив Пловдив 2:0

Голмайстори:

1:0 Марко Оршулич (58)
2:0 Орелиен Йоахим (85)

ЦСКА: 33. Дивиш, 77. Кукоч (Милисавлевич 37'), 48. Оршулич, 3. Тунчев (к), 19. Попов, 4. Сънди, 28. Маркиньос (Йоахим 54'), 70. Фелипе, 20. Луис Соарес, 7. Тони Силва, 17. Буш (Бергонси 62')

ЛОКО: 1. Витанов, 19. Дяков, 15. Грънчов, 6. Парино, 2. Димитров, 23. Траянов, 13. Оладеле (Вълчев 63'), 9. Дани Кики (к), 10. Якимов, 21. Карагарен, 7. Стефанов (Де Врийзе 45')