Шефовете на Берое ще предложат нови договори на две от звездите си. Става въпрос за Венци Христов и Иво Иванов-Главата.

Венци Христов прави отлични мачове от началото на първенството и е лидер сред голмайсторите.

Христов вече има шест попадения в "А" група, а освен това донесе и победата на България срещу Азербайджан с 2:1 в Баку в европейска квалификация.

Това накара управата на Берое да му предложи нов договор, тъй като сегашният контракт на Христов изтича след една година и още зимата той може да преговаря с други отбори.

Както е известо, Христов бе силно желан от ЦСКА още в началото на годината, но тогава Берое го даде под наем на Металург Донецк.

Венци обаче не успя да се наложи в Украйна и изигра само три мача за Металург, което го принуди да се завърне отново в България.

Последва оферта от Лудогорец, но от Берое я отхвърлиха и сега Христов бързо се превърна в звездата на старозагорци.

Берое ще се опита да преподпише и с Иво Иванов. Той се завърна под Аязмото преди 2 сезона като част от сделката по трансфера на Димитър Везалов в Левски.

Иво отново се превърна в лидер на заралии и дори в момента е капитан на тима. Затова и в най-скоро време Иво ще получи предложение за нов договор.

Към момента преговорите с Венци продължават, а подробностите около контракта на Иво Иванов се доуточняват, но не е изключен вариантът Берое да остане без двете си звезди още през зимата.