Лудогорец се препъна у дома срещу Ботев Пловдив и двата тима завършиха при равенство 1:1 в дербито от 30-ия кръг на "А" група, което се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

Този сблъсък ще се запомни с позорното съдийство на Александър Костадинов, който отсъди несъществуваща дузпа за домакините с която те откриха резултата в 22-ата минута чрез Златински.

Фаулът при който падна гола на Ботев, който бе реализиран от Куртеан в 42-ата минута, пък бе пресилен и също нямаше да е грешка, ако не бе свирен.

Пловдивчани доиграха мача с човек по-малко, след като в 78-ата минута Лукин получи втори жълт и червен картон.

Като изключим съдийството, двата тима изиграха хубав мач в който се забелязваше добро качество на футбола. Гостите действаха изключително грамотно тактически, а домакините владееха инициативата.

След този мач Лудогорец събра 65 точки и е на върха със 7 точки преднина пред Литекс, докато Ботев изпревари Левски и има в актива си 51 точки, заемайки 4-ото място.
 


 

Мачът започна с възможност пред домакините още във 2-ата минута. Кайсара центрира топката в наказателното поле и тя достигна до Абало, който от своя страна продължи към Марселиньо, но ударът на бразилеца с глава бе разочароващ.

В крайна сметка кълбото стигна и до Луму, който обаче се провали в опита си да се справи със Стаховяк.

След няколко сравнително спокойни минути се стигна до 20-ата, когато Лудогорец получи изключително пресилена дузпа за падане на Кайсара в наказателното поле.

Бразилецът се строполи артистично в пеналтерията след леко съприкосновение с Лукин, като в ситуацията изобщо не трябваше да бъде отсъждан наказателен удар.

Александър Костадинов обаче реши друго. Зад топкат застана Златински, който не сгреши и даде аванс на тима си.

В 26-ата минута домакините можеха да удвоят аванса си. Луму и Кайсара излязоха сами срещу Стаховяк, но последният би право във вратаря от 4-5 метра и провали уникална ситуация.

Няколко минути след това Сърмов опита късмета си след силен удар от дистанция, но топката прелетя над напречната греда.

В 42-ата минута реферът за пореден път се "прояви" и отсъди спорно нарушение срещу Доре. Ботев получи фаул от 20-ина метра, а Куртеан с директно изпълнение от свободния удар матира Владо Стоянов.

Топката мина през стената и срещна ъгъла, който не бе пазен от вратаря.

След почивката качеството на игра не бе от много висока класа, като домакините опитваха всячески да стигнат до втори гол.

В 49-ата минута Луму получи топката на точката за изпълнение на дузпата, но тя излезе в аут.

Десетина минути след това Златински стреля от фаул, но ударът му бе неточен.

Ботев също се отчете с удар, който бе дело на Куртеан в 65-ата минута. Топката обаче излезе в аут.

В следващите минути темпото на игра не бе особено високо и играта се успокои. В 73-ата минута Безяк свали топката за Мишо Александров, но Спрокел реагира адекватно и не позволи на халфа да стреля.

Ботев получи много тежък удар в 78-ата минута, когато Лукин получи втори жълт и червен картон, след като извърши грубо нарушение срещу Абало.

Минута по-късно Платини и Моци играха с топката след центриране на Ешпиньо, но кълбото премина над вратата.

Домакините натиснаха противника през заключителните минути. В 88-ата минута Безяк засече центриране на Златински, но Стаховяк улови, а две минути след това се създаде сериозно меле в наказателното поле на гостите, като последен Платини игра с топката, но стражът на Ботев отново показа класа.

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ 1:1
1:0 Златински 22' дузпа
1:1 Куртеан 42'

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, Шоко, А. Александров, Моци, Ешпиньо, Златински, Марселиньо (76 - Платини), Абало, Луму (53 - М. Александров), Кишада (67 - Безяк)

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Спрокел, Лукин, Минев, Сърмов, Иршак, Анисе, Куртеан (75 - Огнянов), Ромарио (81 - Бенга), Доре (93 - Филипов)